logo ICF GreeceCC Horizontal

Οι στόχοι μας και οφέλη των μελών μας

To ICF Greece chapter ιδρύθηκε για να ενισχύσει τα μέλη του και να υπηρετήσει την κοινωνία,

• χτίζοντας αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα του κλάδου και

• παρέχοντας στα μέλη του

κύρος - αξιοπιστία

ευκαιρίες βελτίωσης, ανάπτυξης και διαρκούς μάθησης

δυνατότητες διασύνδεσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

ενημέρωση σχετικά με τις πιο σύγχρονες τάσεις της τοπικής και παγκόσμιας αγοράς

μια καινοτόμα τοπική και παγκόσμια κοινότητα στην οποία μπορεί να βρεί υποστήριξη και ιδέες για να αναπτυχθεί επαγγελματικά, να πάρει τις απαραίτητες διαπιστεύσεις ώστε να προσφέρει στους πελάτες του και την κοινωνία άριστες υπηρεσίες.

 1. Συμμετοχή σε μια διεθνή, καινοτόμα κοινότητα και παράλληλα στην τοπική εκπροσώπηση της με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους πιστοποιημένους και διαπιστευμένους επαγγελματίες coaches, με διεθνή αξιοπιστία και προσανατολισμό αλλά ταυτόχρονα με βαθιά γνώση και εμπειρία των τοπικών ιδιαιτεροτήτων με κοινό ΟΡΑΜΑ και ΑΞΙΕΣ – έμπνευση ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι ως επαγγελματίες και άνθρωποι για εμάς τους ίδιους αλλά πάνω από όλα για τους πελάτες μας και την κοινωνία γενικότερα.
 2. Με δέσμευση του ΔΣ του Chapter μας,να βρίσκεται κοντά στο κάθε ένα μέλος ξεχωριστά και στις δικές του ανάγκες και προβληματισμούς σχετικά με την ανάπτυξη τη δική του και την ανάπτυξη του επαγγέλματος. (accreditation, ethics, αγορά, κλπ).
 3. Αλληλεπίδραση και επικοινωνία με τους Φίλους του σωματείου μας, τα μελλοντικά μέλη του ICF Global και του ICFGreece Chapter στη συνέχεια.
 4. Ενημέρωση για όλες, αλλά κυρίως τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του ICF Global που είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη των ίδιων και του επαγγέλματος.
 5. Συνεχής ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες του ICF Greece Chapter.
 6. Κατάθεση ιδεών για δράσεις που εξυπηρετούν το όραμά μας και προβάλουν τις αξίες μας.
 7. Συμμετοχή στο σχεδιασμό και στην οργάνωση δράσεων.
 8. Δικαίωμα ορθής χρήσης του λογοτύπου.
 9. Συμμετοχή στις ανοιχτές εκδηλώσεις –δωρεάν- εκτός και αν είναι απαραίτητη η οικονομική συμμετοχή σε ειδικές οργανώσεις.
 10. Δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια ανάπτυξης .

11.Συμμετοχή στις Business Coaching Days ως coaches ή και ως  εισηγητές με απόκτηση probono ωρών coaching που μπορούν να συμπεριληφθούν στις απαραίτητες ώρες για την απόκτηση των credentials.

12.Συμμετοχή–Αρθρογραφία στο Bοussias- HR Professionalπου  συνιστά προσωπική προβολή στο μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο περιοδικό για τα στελέχη και επαγγελματίες HR.

 1. Πλήρης συμμετοχή στις επιτροπές που σημαίνει: αποφάσεις και εισηγήσεις προς ΔΣ και απευθείας επικοινωνία προς τα μέλη.

Η ενασχόληση με τις επιτροπές προσφέρει σημαντικά οφέλη, μερικά από τα οποία αναφέρονται αμέσως παρακάτω:

* Να αναπτύξετε πρωτοβουλίες

* Να συνομιλήσετε με αντίστοιχες επιτροπές του εξωτερικού

* Να εμπλακείτε ενεργά στην ανάπτυξη του κλάδου

* Να διευρύνετε τις γνώσεις, τις εμπειρίες  και τις γνωριμίες σας

 1. Οργάνωση και παρουσίαση ειδικού σεμιναρίου: σχετική πρόταση υποβάλλεται στο ΔΣ και εφόσον είναι στο πλαίσιο του οράματος και των αξιών μας εγκρίνεται και οργανώνεται.
 2. Ένταξη στην ομάδα του ICF Greece Charter Chapter στο Facebook – με αρθρογραφία: προσωπική προβολή
 3. Συμμετοχή στην σελίδα του Chapter στο LinkedIn – με αρθρογραφία: προσωπική προβολή
 4. Δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη Μελών του ΔΣ με την συμπλήρωση ενός (1) έτους με την ιδιότητα Μέλους στο Σωματείο και δικαίωμα εκλέγεσθαι εφόσον κατέχει διαπίστευση ACC, PCC, MCC και έχει ήδη εμπειρία ενός (1) έτους ενασχόλησης σε δραστηριότητες Επιτροπής.
 5. Απόκτηση CCEUS
 6. Συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις όπου εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν στο Σωματείο.
 7. Αξιώνει την εφαρµογή των σκοπών του Σωματείου και ελέγχει τις ενέργειες του Δ.Σ.
 8. Αποφασίζει µε την ψήφο του για κάθε πρόταση που τίθεται σε ψηφοφορία στη Γ.Σ.
 9. Free Pass : δυνατότητα συμμετοχής, χωρίς κόστος, ενός φίλου ή συνεργάτη ή ακόμα και πελάτη που θα επιλέξετε, σε μία συνάντηση γνώσης – knowledge meeting ανά έτος.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ στο ICF Greece Chapter

 1. Να υπακούει στον Κώδικα Δεοντολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching και στην διαδικασία δεοντολογικής αναθεώρησης αυτής.
 2. Να δεσμεύεται στην εφαρμογή και ανάπτυξη των Θεμελιωδών Δεξιοτήτων (Core Competencies), όπως αυτές καθορίζονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Coaching.
 3. Να συμμορφώνεται με την αποστολή και τους στόχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching.
 4. Να μη χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία σε σχέση µε την επαγγελματική του δραστηριότητα ή/ και τα επαγγελματικά του προσόντα, όπως διαπιστεύσεις, πιστοποιήσεις (πχ σε υλικό ιστοσελίδας / µάρκετινγκ / διαφήµιση κτλ).
 5. Να ενστερνίζεται, να εμπνέεται, και να έχει αντίστοιχη συμπεριφορά σύμφωνα με το όραμα, την αποστολή και τις αξίες του ICF Greece Chapter.
 6. Να τηρεί με συνέπεια το καταστατικό του σωματείου μας στις διατάξεις που το αφορούν. Ετήσια συνδρομή: 50 ευρώ

Πληροφορίες συνδρομής νέων μελών

 

ICF GreeceCC Stacked bottom color

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

facebook1twitter Youtube linkedin

 

ICF GreeceCC Stacked bottom