logo ICF GreeceCC Horizontal

Όραμα - Αξίες - Στόχοι

To ICF Greece Chapter ιδρύθηκε το 2013 ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από μια ομάδα πρωτοπόρων coaches στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο και παλαιότερο παγκόσμιο οργανισμό των επαγγελματιών του coaching, International Coach Federation (ICF) – Διεθνής Οµοσπονδία Coaching που απαριθμεί 25.000 coaches – μέλη σε 125 χώρες! Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία – Ειρηνικός, Αυστραλία.

To ICF είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως ο χρυσός κανόνας στο επαγγελματικό coaching, στην πιστοποίηση και διαπίστευση.

Το όραμά μας ταυτίζεται με το όραμα του διεθνούς μας οργανισμού που είναι η ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης, της τέχνης και της πρακτικής του επαγγελματικού coachingστην υπηρεσία της ευημερίας των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Ως τοπικός φορέας επιθυμούμε να είμαστε το πλέον αξιόπιστο και δυναμικό κέντρο αναφοράς για το coaching στην Ελλάδα, να εξυπηρετoύμε την τοπική κοινότητα του coaching  και την κοινωνία, βασιζόμενοι σε πέντε σημαντικούς πυλώνες:

Πρόοδος: Η πρόοδος του επαγγέλματοςτου coaching

Ανάπτυξη: Η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των μελών και των πελατών μας

Βιωσιμότητα: H βιωσιμότητα του chapter μας

Διασύνδεση:

μεταξύ όλων των Ελλήνων coaches

μεταξύ των μελών του ICF Greece Chapter και της παγκόσμιας κοινότητας coaching

μεταξύ των μελών και της τοπικής κοινωνίας και την αγοράς

Συνεισφορά: στο επάγγελμά μας, στην ανθρωπότητα, στην κοινωνία, και ο ένας στον άλλο.


Οι αξίες μας που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και την ταυτότητα του επαγγελματία ICF Coach είναι:

 Integrity

 Excellence

 Collaboration

 Respect

 

Οι στόχοι μας και οφέλη των μελών μας

To ICF Greece chapter ιδρύθηκε για να ενισχύσει τα μέλη του και να υπηρετήσει την κοινωνία,

χτίζοντας αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα του κλάδου και

παρέχοντας στα μέλη του

κύρος - αξιοπιστία

ευκαιρίες βελτίωσης, ανάπτυξης και διαρκούς μάθησης

δυνατότητες διασύνδεσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

ενημέρωση σχετικά με τις πιο σύγχρονες τάσεις της τοπικής και παγκόσμιας αγοράς

μια καινοτόμα τοπική και παγκόσμια κοινότητα στην οποία μπορεί να βρεί υποστήριξη και ιδέες για να αναπτυχθεί επαγγελματικά, να πάρει τις απαραίτητες διαπιστεύσεις ώστε να προσφέρει στους πελάτες του και την κοινωνία άριστες υπηρεσίες.


Η ευθύνη μας

Επιπλέον έχουμε αναλάβει την ευθύνη να παρέχουμε στα μέλη μας ένα σταθερό πλαίσιο που θα αποτελέσει ένα ασφαλές υπόβαθρο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν με επιστημονική αριστεία και εγκυρότητα τα οφέλη του coaching σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το πλαίσιο αυτό είναι ο σαφής προσδιορισµός του επαγγέλµατος του coaching και της ταυτότητας του επαγγελματία Coach, βάσει των θεμελιωδών δεξιοτητων (ICF core competencies), του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας (ICF code of etchics) και των κανόνων του International Coach Federation. Στη συνέχεια  η σωστή εφαρμογή στην πράξη της επιστήμης και τέχνης του coaching, οι διαπιστεύσεις, η έρευνα, η υποστήριξη των νέων επαγγελματιών coaches, η συνεχής πρόκληση των πιο έμπειρων, η κατοχύρωση του επαγγέλματός μας στην ελληνική αγορά.

Εκτός από την εξασφάλιση του παραπάνω πλαισίου, ως ελληνικό σωματείο ενημερώνουμε, εκπαιδεύουμε την ευρύτερη κοινότητα και αγορά. Δημιουργούμε, σχεδιάζουμε τις ευκαιρίες ώστε οι Έλληνες να μάθουν για τα οφέλη του coaching, να προστατευτούν από άλλες αναφορές σε αυτό (που δεν είναι coaching αλλά κάτι άλλο) και τέλος να εμπιστευθούν τα μέλη μας ως συνοδοιπόρους στο ταξίδι τους προς την επίτευξη των στόχων τους και την αλλαγή.

Προς τούτο επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε στην ελληνική κοινωνία μια ποιότητα ανθρώπινης παρουσίας με την ιδιότητα του Coach (επαγγελματική ταυτότητα- προφίλ) που θα μπορεί να γίνει ο καταλύτης αυτής της αλλαγής και γέφυρα σύνδεσης με την Σωκρατική προσέγγιση προς την «καλή ζωή» και την ευδαιμονία.

Επιδιώκουμε την αριστεία η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη συμπεριλαμβάνει την φρόνηση (δηλαδή την απαραίτητη γνώση και την πρακτική αυτής) και την αρετή (δηλαδή το ήθος και την ισορροπία) .

Ονειρευόμαστε οι coaches- μέλη μας να αποτελέσουν τους καταλύτες της αλλαγής και της προόδου προς ένα κόσμο καλύτερο με φρόνηση, αρετή και όραμα.

ICF GreeceCC Stacked bottom color

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

facebook1twitter Youtube linkedin

 

ICF GreeceCC Stacked bottom